Integritetspolicy

Personuppgifter
MJ Gruppen AB/Vitashop Sverige hanterar kundens personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller i hela EU och har också till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter så att det fria flödet av uppgifter inom Europa inte hindras. Samma regler gäller inom hela EU.

Mycket i dataskyddsförordningen liknar de regler som fanns i personuppgiftslagen.

På samma sätt som tidigare får man behandla personuppgifter med stöd av samtycke från de registrerade, för att uppfylla ett avtal eller efter en intresseavvägning till exempel. De registrerade kommer även i fortsättningen att ha rätt att få information om den personuppgiftsbehandling som sker – och den som behandlar personuppgifter måste ha tillräckliga säkerhetsåtgärder för att uppgifterna skyddas på rätt sätt.

Här nedan kan du läsa mer om dataskyddsförordningens delar på datainspektionens hemsida

Vitashop Sverige behandlar bara de uppgifter kunden själv har registrerat i samband med köp vilka är namn, personnummer, eventuellt företag, adress, e-postadress, mobilnummer, köphistorik, sök- och användarbeteende på vår webbplats, kundnummer för de som valt att gå med i vår kundklubb, köpens ordernummer samt kunden kommunikation med oss via e-post eller andra digitala meddelande.

Uppgifterna kan komma att användas i marknadsföringssyfte av MJ Gruppen AB och dess bifirmor. Kontakta vår kundtjänst om det är så att du inte önskar att vi använder dina personuppgifter i dessa syften eller om du vill ändra dina uppgifter.

Dina personuppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande lagstiftning.

Personuppgifter för den som är medlem i kundklubben sparas så länge personer fortfarande är medlem.

Vi delar dina personuppgifter med företag som krävs för att fullfölja vårt avtal och får inte användas i andra syften.

För att handla på Vitashop.se måste du vara 18 år.

Personuppgiftsansvarig
MJ Gruppen AB/Vitashop Sverige, org. nr 556940-9724, är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Kundens rättigheter
Om kunden har några frågor om dennes personuppgifter kan kunden kontakta vår kundtjänst.

support@vitashop.se

Vitashop Sverige sparar inga andra personuppgifter än de som kunden själv har skrivit in i samband med köp.

Kunden har rätt att få en kopia på sina personuppgifter.

Förekommer felaktiga uppgifter har kund rätt att få dem justerade så att de blir rätt.

Kund kan få sina uppgifter raderade efter det att bägge parters åtaganden är uppfyllda i samband med köp.

Kund kan neka marknadsföring via mejl genom att klicka på mejlens avbeställningslänk eller kontakta vår kundtjänst.

Kunden kan klaga företrädesvis hos vår kundtjänst vid oklarheter men även hos Integritetsskyddsmyndigheten (f.d. Datainspektionen)

För att handla på Vitashop.se måste du vara 18 år.

Om cookies
På Vitashop.se använder vi cookies. Cookies eller kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod. På den här webbplatsen använder vi kakor för att förbättra webbplatsen och för att förenkla för dig som besökare. För att kunna handla i vår webbshop måste din webbläsare acceptera cookies. Du kan ställa in din webbläsare så att den accepterar cookies. Ofta är detta inget problem utan fungerar bra automatiskt.